Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 september 2020

Fietstunnel Nooitgedacht / Rolde-Zuid

Het is hoog tijd voor een veilige fietstunnel tussen de kern van Rolde en de wijk Nooitgedacht (Rolde-Zuid).

In 2012 heeft de gemeenteraad besloten om de geplande fietsverbinding tussen Rolde en Rolde-Zuid te schrappen. Deze fietstunnel hoorde bij het oorspronkelijke bestemmingsplan, maar de kavelverkoop liep niet goed. De fietstunel werd geschrapt om de begroting in evenwicht te houden. Wanneer het plan eenmaal zou zijn volgebouwd, zou de fietstunnel alsnog gerealiseerd kunnen worden, zo was de gedachte.

Inmiddels zijn de meeste kavels wel verkocht en heeft de gemeente de benodigde inkomsten wel binnen. Er wonen veel gezinnen met (jonge) kinderen in de nieuwe wijk. Die moeten dagelijks een parcours van rotondes afleggen om de af- en opritten van de N33 over te steken. Een veilige verbinding zal de twee dorpshelften dichter bij elkaar brengen. Letterlijk, en ook qua dorpsgevoel.

Ook is er opeens sprake van ontwikkelingen op het geplande industriepark. Als we niet oppassen, wordt de grond binnenkort wellicht verkocht aan projectonwikkelaars en is de kans op een veilige fietsverbinding voorgoed verkeken.

 Kortom: de fietstunnel tussen Rolde en Nooitgedacht / Rolde-Zuid moet weer op de agenda!